Theo D. F. Somsen
Hindenhoek 11
8172 AC Vaassen
The Netherlands
Ph.+31 578 572867

SOMSEN - GENEALOGIE


"WAAR OOK TER WERELD"©


E-Mail: Somsen.Dj@net.HCC.nl

Derk J. Somsen
Monteverdilaan 175
8031 DL Zwolle
The Netherlands
Ph.+31 38 4542360


 

NIEUWSBRIEF nr. 5
JUNI 1997Geacht lid van de Somsen-familie,

HET FAMILIEBOEK
Op dit ogenblik is ons werk gedaan en nu zijn de drukker en de boekbinder bezig. Theo, Dick en de vertalers Johan en Marianne zijn tevreden met (en eigenlijk ook wel trots op) het resultaat. U kunt dus uitkijken naar dit unieke boek dat wij in juli aan u zullen verzenden. Het boek draagt de titel SOMSEN Omnes Generationes. De Latijnse ondertitel wordt verklaard in het boek zelf, maar wellicht kunt u zich nu al voorstellen wat de betekenis daarvan is. Mocht u door omstandigheden nog geen bestelling geplaatst hebben voor bijvoorbeeld uzelf, uw (klein)kinderen of een goede vriend, dan kunt u nu nog ťťn of meer boeken bestellen. Wij hebben nog ongeveer 100 exemplaren in voorraad. Uw bestelling ťn betaling kunt u sturen naar:

SOMSEN-GENEALOGIE
ABN-AMRO 60.24.47.364
of
SOMSEN-GENEALOGIE
POSTBANK 1729963

- prijs : fl. 100,= (franco huis)
- pagina's : > 300 gebonden
- illustraties : 150
- taal : zowel Nederlands als Engels
- omslag : hard (zeer lange levensduur)
- kwaliteit : zeer hoogwaardig
- formaat : 30 x 22 cm

VIDEO 'Somsen Panorama'
Ben Somsen, onze video-producent, is gereed met de productie van de familievideo. De videofilm beleeft zijn premiŤre tijdens de reŁnie op zaterdag 9 augustus. Daar kan de video worden afgehaald (anders wordt deze later toegezonden). Als u nog ťťn of meer video's wilt bestellen dan moet u snel zijn, want er zijn nog slechts 30 video's beschikbaar. De prijs is fl. 30,= per stuk. Voor uw bestelling ‚n betaling: zie de bovenstaande gegevens bij Somsen Genealogie.

DE SOMSEN-FAMILIE OP INTERNET
Al onze Nieuwsbrieven en andere interessante familie-informatie kunt u aantreffen op de Internet Home Page van ons Amerikaanse familielid John Howard Somsen:
Somsen Home Pages: http://www.ness-inc.com/somsen/

DE SOMSEN-HELP DESK
Mocht u nog vragen hebben over de onderwerpen uit deze Nieuwsbrief, neem dan contact op met onze Somsen-Help Desk: 0578 - 572867. Theo Somsen staat klaar om uw vragen te beantwoorden.

VOLGENDE NIEUWSBRIEF
Dit was onze laatste Nieuwsbrief vůůr de reŁnie. Of er ooit nog een volgende Nieuwsbrief komt durven wij niet te voorspellen, maar.....wie weet!

Voor u allen een hartelijke groet en vooral: graag tot ziens op 9 en 10 augustus 1997 tijdens de Somsen-ReŁnie bij Erve Kots in Lievelde.

Theo & Derk Somsen

 

SOMSEN REUNION WORLD WIDE 1997

 

Secr. Maanstraat 19
7553 DT Hengelo
The Netherlands
Phone: +31 74 2506610

RE‹NIE NIEUWSBRIEF NUMMER 3

Geacht lid van de Somsen-familie,

Zoals afgesproken ontvangt u hierbij de derde en tevens laatste Nieuwsbrief met belangrijke informatie voor de reŁniedagen. Wij willen u allen graag begroeten op 9 & 10 augustus 1997. Laten wij er gezellige dagen van maken. Heeft u voordien nog vragen, bel 0578 572867 Theo Somsen.

Waar komen de reŁniebezoekers vandaan?

Land

Personen

Badgekleuren

Land

Personen

Badgekleuren

Nederland

322

oranje

BelgiŽ

002

gele

USA

063

blauwe

Noorwegen

002

gele

Canada

007

groene

Ierland

002

gele

Duitsland

004

gele

ItaliŽ

002

gele

Portugal

002

gele

Zwitserland

002

gele

Spanje

002

gele

Engeland

001

gele

SATURDAY AUGUST 9th, 1997
De reŁniecommissie verwacht u vanaf 09.30 uur bij Erve Kots in Lievelde, telefoon 0544-371691. Het officiŽle programma begint om 10.45 uur. Wij verzoeken U uiterlijk 10.15 uur aanwezig te zijn. De route naar Erve Kots is vermeld in deze nieuwsbrief. Een ruime parkeerplaats is aanwezig. Bij aankomst ontvangt u een enveloppe, inhoudende: een programmaboekje, een buffetbon, uw badge (naamplaatje) en, indien besteld, de videoband 'Somsen Panorama'. Controleer s.v.p. de inhoud even op juistheid.

De ReŁniecommissie
U herkent ons aan de witte badge en de rode zakdoek.

Uw badge
Het is de bedoeling dat u op beide ReŁniedagen uw badge goed zichtbaar draagt. Alleen dan wordt het eenvoudig met elkaar kennis te maken. Op de badge is uw roepnaam, achternaam en eventueel de meisjesnaam van de dames vermeld. De kleur van het badge geeft aan uit welk land de Somsens komen. Bovendien is uw unieke Persoonsnr. vermeld op de badge. Onder dit nummer staat u geregistreerd in het Somsen-Familie-Boek.

Buffetbonnen
De buffetbon levert u in bij gebruik.

Consumpties
Drankjes e.d. zijn voor eigen rekening. Koffie of thee bij aankomst zaterdagochtend gratis.

Programmaboekje
In het programmaboekje vind u alle informatie, niet alleen voor zaterdag en zondag maar ook van het weekprogramma na de reŁnie.

Infobalie
Bij de infobalie zijn nog exemplaren van Het Somsen-Familie-Boek en de videoband 'Somsen-Panorama' verkrijgbaar en indien nog voorradigop de camping 't Hoftijzer in IJzerlo. Ook kunt u zich bij de infobalie aanmelden voor deelname aan aktiviteiten in de week na de reŁnie.

Somsen - familiestaat per PC
Via het nummer op uw badge kunt u zaterdagmiddag een 'verwantschapstabel' tussen uzelf en een willekeurige Somsen, met een ander nummer op zijn/haar badge, opvragen en meenemen. Wij beschikken over een pc en een printer waarmee wij het familieverband kunnen aantonen.

EHBO en arts
Een arts en een aantal EHBO-ers zijn tijdens de reŁnie aanwezig.

Camping 't Hoftijzer te IJzerlo
De ReŁniecommissie is vanaf donderdag 7 t/m vrijdag 15 augustus aanwezig op een camping in de buurtschap IJzerlo en onderneemt vandaar uit de aktiviteiten, als vermeld in het programmaboekje. De inrit van de camping, vanaf de Dinxperlosestraatweg, is door borden en een vlag 'Somsen camping' aangegeven. Telefoon en fax voor reserveringen 0543- 466693.

Zondagprogramma 10 augustus
De herdenkingsbijeenkomst in de Nederlandse Hervormde Kerk te Aalten, op de Markt, begint om 14.00 uur. Bij de kerk is voldoende parkeergelegenheid. Ook uw vrienden en kennissen zijn van harte welkom. Na afloop gaan wij naar IJzerlo om een Somsen-linde te planten bij het 'Japikshuis', Rengelinkweg 5, hier woonde Aaltje Somsen die als eerste Somsen in 1847 naar Amerika emigreerde.De parkeergelegenheid in IJzerlo, vanaf de Dinxperlosestraatweg, wordt door borden en vlaggen aangegeven. Vandaar vertrekken wij naar camping 't Hoftijzer voor een bakje Achterhoekse koffie.

Weekprogramma van maandag 11 tot en met vrijdag 15 augustus

Day

Date

Events

Maandag

11

Gezellige dag en avond op de camping, bezoekers zijn welkom.

Dinsdag

12

Somptocht door het Vragenderveen, nadien pannekoeken eten.

Woensdag

13

Bezoek aan Xanten en het archeologische park in Duitsland.

Donderdag

14

Z.g.n. Aaltendag en eten bij Stegers op de markt.

Vrijdag

15

Fietstocht naar Dinxperlo en bezoek aan de Wasserburcht Slot Anholt Informatie over de aktiviteiten staan vermeld in het programmaboekje, aanmeldingen via de infobalie. De meeste avonden zijn wij te vinden op de camping, bezoekers zijn van harte welkom.

Mobiele bereikbaarheid bij spoedgevallen, voor de thuisblijvers
Wij zijn bereikbaar bij spoedgevallen, onder nummer
06 54 90 8517 Theo Somsen
Of onder nummer
06 53 93 1834 Dick Somsen

Sticker, 'Somsen Reunion - World - Wide'
Voor deelnemers aan de reŁnie is per aanmeldingsformulier een auto-sticker bijgesloten.

Route naar Erve Kots te Lievelde
Om u te helpen de weg naar Erve Kots te vinden drukken wij hierbij een route- beschrijving af.

Wij vertrouwen u door deze informatie nůg enthousiaster gemaakt te hebben dan u mogelijk al was en hopen met u op een paar fijne, gezellige ReŁniedagen.

Graag tot ziens in Lievelde en/of Aalten.