U ben van harte uitgenodigt om mee te doen aan de 5e Wereldwijde Somsen Renie! IJzerlo, 7-9 juli 2017.

Het hoofdprogramma van de renie zal zijn op zaterdag 8 juli en zal plaatsvinden in 't Dorpshuus in IJzerlo. Een informele bijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond. Op zaterdagochtend, ontmoeten we met koffie en thee en kunnen wij elkaar verwelkomen. Voor Lunch wordt gezorgd. Daarna zijn twee rondes van activiteiten. Een enthousiaste historicus zal vertellen over drie eeuwen grens met Duitsland en de effecten ervan op de omgeving. Leer meer over uw afkomst van onze FamilieGenealoog. Er is film, muziek en een heuze schaatsclinic. Ook kunt u deelnemen aan de Oud Nederlandse spelletjes of een begeleide wandeling. Natuurlijks is er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en te spreken.

Aan het eind van de middag heten de bewoners van het Jaopikshuus ons welkom om opnieuw onze Familieboom te bezoeken die we twintig jaar geleden hebben geplant tijdens onze allereerste renie. Ook de nieuwe bewoners van de Somsenhuus vinden het leuk als wij de locatie bezoeken waar onze eerste voorvader Roelof de naam Somsen gebruikte in het jaar 1609. Daarna gaan we terug naar 't Dorpshuus voor een diner en een feestelijke avondprogramma dat een verrassing voor nu blijft.

Voor de zondagmiddag, werken we aan verschillende excursies. Onder andere naar Eibergen, waar een Achterhoeks cultuur festival wordt gehouden, met een vaartocht op de Berkel en eventueel bezoek aan de watermolen. Een tweede excursie bezoekt Arnhem en het Airborne museum dat herinnert aan operatie Market Garden. Een speelser excursie neemt u mee naar een boerderij voor plezier, spelletjes, huifkarritten en nog meer. U hoeft niet vooraf in te schrijven voor deze activiteiten zodat u op zaterdag kunt beslissen waaraan u wilt deelnemen.

Tijdens de renie zaterdag, hebben we de verschillende tafels met familie- en historische informatie. Andere activiteiten kunnen nog steeds aan het programma worden toegevoegd. Wij horen heel graag van u als u ideen hebt of wilt helpen bij n of meer onderdelen van ons programma.

Wees welkom op deze prachtige gelegenheid. De kosten voor de zaterdag-bedragen 25 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar betalen de halve prijs en kinderen onder de 3 zijn gratis.

 

Vrijdagavond 7 juli

         Informeel samenzijn

 

Zaterdag 8 juli. t Dorpshuus, IJzerlo

         10.00: Registratie, Koffie, Welkom

         12.00: Lunch met alle deelnemers

         13.30 & 15.30:

o Historische Lezing en Film

o Oud Hollandse Spellen

o Wandelingen met Gids

o Workshops en Muziek

         17.00: Bezoek aan Somsen Familieboom

         18.30: Familiediner

         20.00: Feestelijk Avondprogramma

 

Zondag 9 juli

         13.00-17.00: Excursies naar n of meer bestemmingen in of rond de Achterhoek

 

Veel tijd om Familieleden van beide zijden van de Oceaan te ontmoeten